MERAS Neurorun 2024

Het is zondag 8 september 09:30 uur als de eerste deelnemer al klaar zit op de markt in Eersel om het feloranje vestje met het startnummer van de MERAS NeuroRun aan te trekken. Niet lang daarna volgen de andere deelnemers met NAH om zich aan te sluiten bij de steeds groter wordende groep. Alle deelnemers hebben namelijk veel supporters meegenomen die meelopen of langs de kant staan om aan te moedigen.

Iedereen wacht met spanning op het moment dat we ons mogen melden bij de start, echter dat laat wat langer op zich wachten dan gehoopt. Er hebben zich deze dag op het laatste moment nog enorm veel kinderen opgegeven voor de Parelrun.

Hierdoor zijn er meer rondes toegevoegd aan het programma en starten we ruim een half uur later.

Maar dan is het eindelijk zover, het startschot klinkt en de deelnemers zijn los! Sommige rennen, andere lopen en een paar worden geduwd in de rolstoel, zodat zij hun krachten sparen om verderop in het parcours te kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Onder luid applaus leggen we de eerste meters af op de markt in de stralende zon, met een lach op ieders gezicht! Er zijn zelfs spandoeken gemaakt om alle NeuroRunners aan te moedigen. Iedereen doet zijn uiterste best en haalt het beste in zichzelf naar boven.

Alle deelnemers worden bij de finish weer opgewacht door een enthousiaste, applaudisserende menigte die complimenten en aanmoedigingen vanachter de hekken roept. Eenmaal over de finishlijn krijgt iedereen een medaille omgehangen en een roos uitgereikt.

Moe, maar voldaan en trots verzamelen we voor de kiosk om een teamfoto te maken. Niet lang daarna volgt de prijsuitreiking voor de drie mannen en vrouwen die als eersten gefinisht zijn. Na het omhangen van deze bronzen, zilveren en gouden medailles, nemen we afscheid van elkaar en vertrekken we huiswaarts met een prachtige herinnering aan deze bijzondere dag.

Complimenten voor alle deelnemers voor hun moed om zich op te geven en de uitdaging aan te gaan. Wat een inzet en doorzettingsvermogen heeft iedereen tijdens de Run getoond en hun grenzen te verlegd. Heel veel dank aan alle mantelzorgers en supporters die er met hun hulp mede voor hebben gezorgd dat iedereen veilig kon deelnemen.

Wat een bijzondere ochtend was dit en wat fijn dat de organisatie van de Parelrun, atletiekvereniging DES, het mogelijk heeft gemaakt dat de MERAS NeuroRun dit jaar als nieuw onderdeel toegevoegd kon worden. Hopelijk wordt dit een vast onderdeel en zijn we er volgend jaar weer bij!

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*